STOŁÓWKA

Dodatkowe zasady korzystania ze stołówki szkolnej

  1.  Przed wejściem na stołówkę należy umyć ręce, następnie założyć osłonę ust i nosa zdezynfekować ręce.
  2. Spożywanie posiłku odbywać się będzie zgodnie z harmonogramem.
  3. Uczeń spożywa cały obiad podczas jednej tury obiadowej.
  4. Spożywanie posiłku odbywać się będzie w wyznaczonym  miejscu (kółko naklejone na blacie ). Uczeń siada przy stolę i zdejmuję osłonę ust i nosa
  5. Sztućce i kompot  będą wydawane bezpośrednio do rąk przez obsługę w okienku.
  6. Zakaz wnoszenia na stołówkę niepotrzebnych  rzeczy.

Regulamin stołówki

Data

Obiad

ALERGENY

Pn.

12.10

Zupa pomidorowa z ryżem

Ziemniaki, jajko gotowane w sosie koperkowym, marchew mini gotowana, kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler, śmietana,jaja

Wt. 13.10

Zupa brokułowa z ziemniakami, makaron w sosie bolognese z mięsem mielonym, kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler, śmietana,

Śr. 14.10

Barszcz czerwony z ziemniakami, naleśniki z dżemem truskawkowym, kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler, śmietana, jaja, mleko

Czw. 15.10

Krupnik z warzywami(marchew seler, pietruszka, brokuł, kalafior ziemniak), kasza bulgur, gulasz wieprzowy z papryką kolorową kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler,

Pt. 16.10

Zupa kalafiorowa z lanym ciastem, ziemniaki, ryba panierowana, kapusta kiszona z boczkiem, gotowana, kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler, jaja

Pn. 19.10

Grochowa z ziemniakami, Makaron z serem białym cukrem, masłem, kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler, ser biały

Wt. 20.10

Grysikowa z kapustą włoską, ziemniaki, pulpety gotowane w sosie pomidorowym, surówka z selera, marchwi, kukurydzy, kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler, śmietana,

Śr. 21.10

Pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, pieczeń , fasolka żółta gotowana kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler, śmietana

Czw. 22.10

Szpinakowa z lanym ciastem, risotto,kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler, jaja,

Pt. 23.10

Zupa jarzynowa, ziemniaki, ryba panierowana, surówka z kiszonej kapusty, marchwi kukurydzy, kompot owocowy (truskawka, wiśnia, aronia)

Seler, śmietana

 

Możliwość komentowania jest wyłączona.